Opravdu chcete dávat nové dveře do starých zárubní? A víte, že je s tím mnohem více práce a starostí než při kompletní výměně a v podstatě nic moc navíc neušetříte? Ba co víc, nové dveře nemusí mít kvůli staré zárubni ty super vlastnosti, pro které si je pořizujete. Fakt. V tomto článku zjistíte, že dávat nové vchodové dveře do staré (původní) zárubně se v podstatě vůbec nevyplatí

Snažíme se přijít na to, proč se všichni lidé tak moc bojí výměny zárubní…

  • Nechcete špínu a prach v bytě? Taky je tam mít nebudete. Naši proškolení montéři před zahájením prací vždy zakryjí podlahu a vytvoří igelitovou zástěnu cca 1 m od dveří směrem do bytu. V našem podání je výměna zárubní čistá práce.
  • Domníváte se, že hluk z bourání bude vadit sousedům? Nemusíte, půlhodinka hluku je snesitelná, ne? Samotné vybourání trvá 30 – 60 minut v závislosti na typu zazdění. Zárubně na několika místech rozříznou a vyvrátí.
  • Nebo máte snad strach, že to bude trvat dlouho a v noci budete bez dveří? Výměnu dveří včetně zárubní zvládáme za 1 den..

Proč je potřeba v bytě vyměnit zárubně

Protože je všechno křivé a netěsní to. A netýká se to jen dveří. Po mnoha letech užívání jsou prověšené panty a mnohdy zkřivené i celé zárubňové rámy. V panelácích, kde „fungují“ už bezmála 40 let a mnohdy i více, je výměna zárubní víceméně nutnost.

Staré zárubně jsou křivé a netěsní. V 99 % případů je potřeba je vyměnit.

Křivé a netěsnící zárubně – na takové už vám žádné nové dveře nesednou.

Po mnohaleté zkušenosti a praxi doporučujeme v 99 % výměnu starých zárubní za nové. Dříve se do paneláků osazovaly nejlevnější zárubně z tenkého plechu. Ty jsou už křivé a nesplňují základní bezpečnostní parametry. Bezpečnostní zárubně jsou vyráběny ze zesíleného plechu, jsou vyztužené a uzpůsobené pro usazení bezpečnostních dveří. Naše firma navíc zárubně vylévá po obvodu speciální rychlotuhnoucí betonovou směsí, aby nešly tzv. rozepřít. K nim si pak majitelé bytů pořizují nejčastěji dveře 3. bezpečnostní třídy.

Určitý typ dveří lze samozřejmě zasadit do stávajících zárubní, nicméně je to vždy na posouzení technika, který přijede a prokonzultuje s vámi konkrétní situaci, popřípadě vytvoří na místě cenové nabídky dle vašich přání a požadavků zcela ZDARMA

S námi je výměna zárubní rychlá a čistá práce

Pokud jste zvědaví a chcete vidět detaily z průběhu výměny starých zárubní v bytě, podívejte se na náš fotopříběh.

Máte otázky? Dáme vám odpovědi, stačí se ozvat.